Den Norske skogkatten

Den norske Skogkatten. Vikingekatten, middelalderkatten, den fine katten vår. Vår egen rasekatt. Katter noen av oss kjenner til fra norske skoger og vår egen barndom. Kattene, med » lang» pels, buskete hale, som klatret i trær, som var store og flotte.

Den norske skogkatten ble godkjent som rasekatt i 1977. Disse flotte kattene fra rundt omkring i landet ble vist frem for avlsrådet i Norske rasekattklubbers riksforbund(NNR). De kattene som fulgte standarden ble godkjente og satt inn i avl som Norske skogkatter. Det er disse kattene som i dag ER og kan kalles Norske skogkatter. De har stamtavle og er registrerte i NRR. Alle andre katter som kan likne er huskatter.

Den norske Skogkatten har en egen standard. Kort fortalt skal det være en stor katt, med kraftig semilanghåpels, en mellomlang pels med vannavstsøtende dekkhår og underull som kommer og går med årstidene, med trekantet hodeform, store ører og lang hale.

Den norske skogkatten er en stor, vakker, fin katt med bra temperament og en del av Norsk historie. En nasjonalskatt. Den norske skogkatten er også svært sosial og familievennlig. En anerkjent utstillingskatt, både nasjonalt og internasjonalt og en flott, super familiekatt.

Den norske skogkatten blir i dag oppdrettet rundt omkring i landet. Oppdretterne finner dere b.l.a med å søke på internett : oppdrett Norsk skogkatt. Gå inn å se, bli kjent med den norske skogkatten. Vår flotte rasekatt. Den Norske skogkatten!

Unni Røskar Brenna